Yeni asgari ücret 17 bin 2 TL oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni asgari ücret 17 bin 2 TL oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren asgari ücretin 17 bin 2 TL olacağını açıkladı. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, taleplerinin 18 bin TL olduğunu ve muhalefet şerhi koyduklarını açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Beştepe'de toplandı. Erdoğan işçi, işveren ve hükümet temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katıldı.

Daha sonra Bakan Işıkhan, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol ile birlikte bakanlıkta açıklama yaptı.

Bakan Işıkhan, "Bildiğiniz gibi Temmuz ayında net asgari ücret devlet tarafından verilen 500 lira destekle 11 bin 402 lira olmuştu. 700 lirası destek olmak üzere asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz" dedi.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, taleplerinin 18 bin TL olduğunu söyleyerek, karara muhalefet şerhi koyduklarını açıkladı.

Atalay konuşmasında, “Talebimiz 18 bin liraydı ve yılda iki kere müzakerenin yapılmasıydı. Maalesef fiyat artışları ortada. Ama anlaşılan Sayın Bakanımızın ve işveren temsilcilerimizin anlaştığı rakam 17 bin lira. Enflasyon durmadığı müddetçe biz yılda bir kere asgari ücretin artmasıyla milletin talebini yerine getiremeyiz" dedi.


15 Temmuz Demokrasi Meydanı yenilendiÖnceki Haber

15 Temmuz Demokrasi Meydanı yenilendi

Manisa FK'nın yeni hocası belli olduSonraki Haber

Manisa FK'nın yeni hocası belli oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar