Şehzadeler'de kentsel dönüşüm anılarda kaldı, vatandaş projeden umudunu kesti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehzadeler'de kentsel dönüşüm anılarda kaldı, vatandaş projeden umudunu kesti
Manisa'da Kocatepe, Gediz, Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar Mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde, aradan geçen yıllara rağmen mahallelere çivi dahi çakılamadı. Şehzadeler Belediyesi tarafından vatandaşlara verilen sözler hava da kalırken, dönüşümle birlikte büyük borç yükünün altına girmek istemeyen vatandaşlar da dönüşümden umudunu kesti.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Spil Dağı eteklerinde yer alan ve Manisa'nın siluetini oluşturan Bayındırlık, Dilşikar, Gediz, Kocatepe ve İshakçelebi mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesi, aradan geçen yıllara rağmen bir türlü hayata geçirilemedi. Konuyla ilgili konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, kentsel dönüşüm projesinin birinci etabında hak sahipleri ile yüzde 75 oranında anlaşmaya varıldığını açıklasa da bölge de çok sayıda hak sahibi dönüşümden umudunu kesti. Konuyla ilgili Ankara’da bir toplantı gerçekleştireceklerini ifade eden Çelik, "İnşaatın başlama sürecini görüşeceğiz. Mutabakat sağladığımız hak sahiplerinin en yakın sürede evlerinin boşaltmaları ile birlikte çalışmalar start alacaktır” diye konuştu.

Vatandaşlar borç altına girmek istemiyor

Kentsel Dönüşüm Projesiyle birlikte umutlandıklarını ancak kendilerine sunulan teklif karşısında hayal kırıklığına uğradıklarını aktaran hak sahipleri ise borç altına sokulmak istediklerini ifade ettiler. Bölge de çoğu kıt kanaat geçinen vatandaşlar, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in aksine, çok sayıda kişinin projeyi onaylamadığını ifade ettiler.

Bakan Kurum'un 2 yıl önce verdiği sözlerde havada kaldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'da 2020 yılında kentsel dönüşüm sözü verilen mahallelerde incelemelerde bulunmuş, "Şehzadeler ilçemizde 36,5 hektarlık alanda; Gediz, Kocatepe, Bayındırlık, İshakçelebi ve Dilşikar mahallelerinin olduğu alanda yaklaşık bin 769 bağımsız bölüm var. Orada hemen bu hafta hak sahibi vatandaşlarımızla bir kentsel dönüşüm ofisi kuracağız. Yıl sonuna kadar 600 konutluk etabı bu alanda başlatıp, en kısa zamanda bitirerek konutları hak sahiplerine teslim etmek istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Aradan geçen 2 yıla rağmen bölgede herhangi bir çalışma başlatılamadı. 


İlçede plastik kasa fabrikasında yangın maddi hasara neden olduÖnceki Haber

İlçede plastik kasa fabrikasında yangın...

Manisa'da kiralık araçla uyuşturucu sevkiyatıSonraki Haber

Manisa'da kiralık araçla uyuşturucu sevk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar