Bitlis'ten yüreğimizi yakan haber: 9 şehit

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitlis'ten yüreğimizi yakan haber: 9 şehit
Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri helikopter düştü. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 9 askerimiz şehit olurken, 4 asker de yaralandı. Düşen helikopterin 2017 yılında 13 askerimizin Şırnak Uludere'de şehit olduğu kazada düşen helikopterle aynı model olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı Bingöl'den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını, 9 personelin şehit olduğunu, 4 personelin yaralandığını bildirdi. Bingöl’den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını, 9 personelin şehit olduğu bilgisi paylaşıldı. Ayrıca 4 personelin ise yaralandığı bildirilidi.

MSB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetlerimize ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiş, helikopterdeki kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4’ünün yaralandığı belirlenmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz."

2017 yılında aynı model başka helikopter de düşmüştü

9 Askerimizin şehit olduğu 4 askerimizin ise yaralandığı helikopter kazasında yürekleri yakan bir detay dikkat çekti. 2017 yılında Şırnak Uludere'de gerçekleşen helikopter kazasında  Türk Hava Kuvvetleri'ne ait Eurocopter Cougar tipi askeri helikopter havalandıktan kısa süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak Şenoba kırsalına düşmüştü. Kazada 13 askeri personel yaşamını yitirmişti. 

 


Manisa’da Vali Karadeniz Başkanlığında normalleşme toplantısıÖnceki Haber

Manisa’da Vali Karadeniz Başkanlığında n...

Manisa'da çorak araziler kadınların eliyle ormana dönüşüyorSonraki Haber

Manisa'da çorak araziler kadınların eliy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar