Postecoglu'nun Manisa'dan Tottenham Teknik Direktörlüğü'ne uzanan hikayesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Postecoglu'nun Manisa'dan Tottenham Teknik Direktörlüğü'ne uzanan hikayesi
Haziran ayında yeni takımıyla sözleşme imzalayan ve Premier Lig'e iyi bir başlangıç yapan Tottenham'ın menajeri Ange Postecoglou'nun (Postacıoğlu) kökeninin Manisa Alaşehir'e dayandığı ortaya çıktı.

Premier Lig'in 3. haftasında Bournemouth'u deplasmanda 2-0 mağlup eden Tottenham maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Geçtiğimiz sezonu 8. sırada tamamlayan Premier Lig ekibi, Antonio Conte'nin takımdan ayrılışı nedeniyle yaz başında menajerlik koltuğuna Ange Postecoglou'nu geçirmişti. Postecoglou Ailesinin hikayesi ise Manisa'nın Alaşehir ilçesine dayanıyor.

POSTECOGLOU'NUN HİKAYESİ NASIL? 

Ange Postecoglou, Yunan kökenli bir Avustralyalı olsa da hikayesi Manisa'nın Alaşehir ilçesine dayanıyor. Birinci Dünya Savaşı sonrası Türkiye - Yunanistan nüfus mübadelesinin yaşandığı yerlerden biri de eski dönemlerde adı Philadelphia olarak bilinen Alaşehir'di. Alaşehir'de yaşayan Yunanlılar, mübadele sonrası Atina yakınlarında bir bölgeye göç ettiler. O bölgenin adına da Nea Philadelphia yani Yeni Filadelfia denmektedir. 1965 yılında Nea Philadephia'da doğan Ange Postecoglou, 5 yaşındayken anne ve babasıyla Avustralya'ya göç etmiştir. Postecoglou (Postacıoğlu) Ailesinin Alaşehir'de başlayan yolculuğu şimdilerde Londra'ya kadar uzandı.


Sabuncubeli Tüneli’nde korkutan kazaÖnceki Haber

Sabuncubeli Tüneli’nde korkutan kaza

İl olma potansiyeli yüksek 67 ilçeden 4'ü Manisa'daSonraki Haber

İl olma potansiyeli yüksek 67 ilçeden 4'...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar