Yeni asgari ücret net 11 bin 402 TL oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni asgari ücret net 11 bin 402 TL oldu
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücret kararını açıkladı. Buna göre, asgari ücret 1 Temmuz 2023 itibarıyla brüt 13 bin 414 liraya, net 11 bin 402 liraya yükseltildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücretin 1 Temmuz 2023 itibarıyla brüt 13 bin 414, net 11 bin 402 liraya yükseltildiğini açıkladı. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücrete yapılacak ara zamma ilişkin açıklama yaptı.

BAKAN IŞIKHAN DUYURDU

Toplantı sonrası konuşan Bakan Işıkhan, yeni asgari ücreti duyurdu. Işıkhan, "Asgari Ücret brüt 13.414 lira, net asgari ücret tutarı 11 bin 402 lira olarak belirlenmiştir. Yaptığımız bu artışla yüzde 34 gibi enflasyon oranının hayli üzerinde refah payı içeren oranla ara zammı gerçekleştirmiş bulunuyoruz" açıklaması yaptı. 


Motorine büyük zam geliyorÖnceki Haber

Motorine büyük zam geliyor

Kira artışına yüzde 25 zam sınırı 1 yıl uzatıldıSonraki Haber

Kira artışına yüzde 25 zam sınırı 1 yıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar